25 marca na zielonogórskim deptaku uczniowie naszej szkoły usmażyli gigantyczną jajecznicę z 1000 jaj, zapraszając zielonogórzan i ich gości do wspólnego poczęstunku. Poza tradycyjną jajecznicą zielonogórzanie mogli skosztować potraw na podbudowie jaj, które przygotowali uczniowie z klas gastronomicznych.
Poza kucharzami swoje umiejętności prezentowali fryzjerzy, kosmetyczki, a atrakcją występu naszej szkoły były ozdoby na świąteczny stół wykonane z odlewów gipsowych. Uczniowie pracowali pod okiem swoich nauczycieli Pana Jana Korsaka, Piotra Dubec, Pani Urszuli Kil, Pani Małgorzaty Włoszczyny, Pani Magdaleny Kuryło oraz Pani Reginy Magryn. Mimo przeszywającego chłodu i nie sprzyjających warunków atmosferycznych spotkaliśmy się z dużym zainteresowaniem i sympatią mieszkańców Zielonej Góry.