W dniu 3 czerwca 2008 roku klasy gastronomiczne ZSiPKZ w Zielonej Górze zostały przeszkolone z zakresu dekoracji potraw i craveringu.

Uczniowie poznali najnowsze techniki dekoracji, które stosuje się  w dzisiejszej gastronomii.

Głównymi pomysłodawcami szkolenia byli: Pani Elżbieta Szpigun – konsultant ds. gastronomii firmy Unilever bestsolution oraz Pan Artur Szcześniak – nauczyciel przedmiotów zawodowych ZSIPKZ.

Mentorami szkolenia byli:

  • Pan Tadeusz Brotoń – szef Kuchni 5 gwiazdkowej restauracji Stara Garbarnia z Wrocławia
  • Pan Daniel Baraszka – młodszy szef Kuchni restauracji Stara Garbarnia z Wrocławia
  • Pan Jacek Szkrawan – doradca Kulinarny firmy Unilever Bestfood Solution z Poznania.

Podczas szkolenia uczniowie poznawali tajniki dekoracji.

Wrażenia uczniów po szkoleniu były bardzo pozytywne, uczniowie bardzo chętnie biorą udział w szkoleniach przeprowadzanych przez profesjonalistów.

Adres

Zespół Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego

ul. Botaniczna 66

65-392 Zielona Góra

Kontakt

68 451 38 88

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Śledź Nas

Początek strony