W Zespole Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego w Zielonej Górze przy ul. Botanicznej 58 odbędą się  20 grudnia 2011 roku VII Warsztaty Kulinarne oraz finał tegorocznej edycji ogólnopolskiego projektu edukacyjnego "Dzień z Podravką".

 

„Dzień z Podravką” to warsztaty i konkurs adresowany do uczniów oraz nauczycieli szkół gastronomicznych. W ich trakcie uczestnicy poznają nowatorskie metody obróbki żywności, przygotowania i przyprawiania potraw oraz zamykania ich w interesujących formach.

Celem Warsztatów jest otwarcie na nowe technologie, trendy receptury oraz wykorzystanie nowych technik na przykładzie kuchni polskiej i śródziemnomorskiej. Zwiększenie praktycznej wiedzy  na temat nowych trendów kulinarnych ma na celu rozbudzenie poznawczych  zainteresowań  i  kreatywności  w wykorzystaniu ich w tradycyjnej kuchni.

Uczestniczące w projekcie szkoły biorą udział w opartym na rywalizacji fair play konkursie.  Jego głównym założeniem jest zwiększenie praktycznej wiedzy młodych adeptów sztuki kulinarnej na temat zdrowego, a nie tylko efektownego odżywiania, komponowania zbilansowanych diet.

Akcję można śledzić na facebooku -„Dzień z Podravką” - zapraszamy do dołączenia do naszej społeczności.

 

Adres

Zespół Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego

ul. Botaniczna 66

65-392 Zielona Góra

Kontakt

68 451 38 88

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Śledź Nas

Początek strony