Olimpiada wiedzy o żywieniu i żywności

 ZAPRASZAMY UCZNIÓW KLAS GASTRONOMICZNYCH
DNIA: 14 LISTOPADA 2011r.o godzinie 15.20
NA ELIMINACJE SZKOLNE

"Normy i zalecenia żywieniowe a marketing żywności"

  • Rola nauki o żywieniu w kształtowaniu zdrowego modelu spożycia żywności.
  • Podstawy tworzenia norm żywieniowych i ich rodzaje.
  • Zastosowanie norm w ocenie sposobu żywienia i planowaniu wyżywienia.
  • Normy wyżywienia i wzorce żywieniowe.
  • Zalecenia żywieniowe jako instrument powszechnej racjonalizacji żywienia.
  • Znakowanie i informacja żywieniowa na opakowaniach żywności.
  • Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne oraz ich praktyczne stosowanie.
  • Profile żywieniowe jako instrument promocji żywności prozdrowotnej.
  • Marketing żywności i ochrona konsumenta przed dezinformacją.

Adres

Zespół Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego

ul. Botaniczna 66

65-392 Zielona Góra

Kontakt

68 451 38 88

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Śledź Nas

Początek strony